Olej z lnianki (Sativa)

Olej z lnianki  (Camelina Sativa), zimno tłoczony, nierafinowany, o jakości spożywczej i kosmetycznej zawiera duże ilości kwasów tłuszczowych omega-3. Jest powszechnie stosowany jako suplement diety oraz olej ogólnego przeznaczenia. Olej z lnianki ma delikatny orzechowy smak.

Zawartość kwasów nasyconych jest niewielka i wynosi 10-11%, zaś kwasów nienasyconych w granicach 90% w tym: jednonienasyconych (monoenowych) jest około 36%, a kwasów wielonienasyconych (polienowych) jest około 55%.

ZAMÓWIENIA HURTOWE
Skontaktuj się z nami, aby złożyć zamówienie lub poznać szczegółowe informacje o tym produkcie:

Zdjęcia produktów mają charakter poglądowy. Rzeczywisty wygląd produktów może różnić się od prezentowanego na zdjęciach.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies w celach wymienionych w polityce prywatności.
Możesz zmienić ustawienia plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.