Data aktualizacji: 11 lutego, 2022
Coraz więcej osób na całym świecie zaczyna minimalizować spożycie tradycyjnego cukru z powodów zdrowotnych. Konsumenci poszukują produktów o obniżonej zawartości cukru, które zaoferują im satysfakcjonujący smak. Branża producentów żywności stoi przed dużym wyzwaniem, jak zastąpić tradycyjny cukier naturalnymi, zdrowymi słodzikami, oferując jednocześnie wyjątkowe doznania smakowe.
Odpowiedzią na to wyzwanie są liście jeżyny słodkiej.
Liść jeżyny słodkiej – naturalny słodzik niskokaloryczny
Liście jeżyny słodkiej uprawiane są w Chinach, na nieskażonych terenach dziewiczych. Do ich upraw nie używa się żadnych chemicznych nawozów ani pestycydów.
Liście jeżyny słodkiej nie zawierają cukru. Mają za to naturalny słodzik, który jest ponad 100 razy słodszy od cukru trzcinowego. W odróżnieniu od stewii i korzenia lukrecji mają słodki, lekko ziołowy smak. Idealnie komponują się z różnymi mieszankami herbat. Mają też zerowy indeks glikemiczny.
To najlepszy naturalny substytut cukru dla każdego.
Liście jeżyny słodkiej posiadają również szereg innych zdrowotnych właściwości, takich jak regulacja ciśnienia krwi, zapobieganie chorobom układu krążenia. Produkt ten przez zielarzy wykorzystywany jest do łagodzenia sezonowych objawów alergii.
Liść jeżyny słodkiej
Pełnowartościowy 100% liść jeżyny słodkiej (Rubi suavissimi folium) w całości lub pocięty. Bez żadnych domieszek ani dodatków.
Liść jeżyny słodkiej sprowadzamy z centralnego rejonu Chin, z dziewiczych terenów górzystych. Plantacja znajduje się na terenie nieskażonym. Samodzielnie selekcjonujemy i nadzorujemy import tego produktu. Regularne wizytacje i kontrole plantacji gwarantują najwyższą jakość naszego surowca.