Olej z owocu rokitnika Zobacz większe

Olej z owocu rokitnika

Rokitnik zwyczajny – gatunek rośliny z rodziny oliwnikowatych, posiada charakterystyczny wygląd, w którym wyróżniają się drobne, kuliste owoce, najczęściej pomarańczowe, ściśle zbite na gałęziach.

Zastosowanie:
przemysł farmaceutyczny, kosmetyczny
kremy
stymulacja procesów regeneracji naskórka
działa przeciwzmarszczkowo
uśmierza ból
przyspiesza gojenie się ran
wysoka zawartość karotenoidów, witaminy E
działanie antyoksydacyjne
poprawia wygląd włosów